Logo

Æg 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
eng. egg. fra. æuf. ty. Ei. ital. uovo

Æg er:
- altid et hønseæg i vores opskrifter (hvis andet ikke er nævnt)
- først kun en blomme; rundt om den lægger der sig på vejen gennem hønen fire lag æggehvide og skallen
- inddelt i 4 vægtklasser:
S (small) 53 g,
M(medium) fra 53 g til 63 g,
L (large) fra 63 til 73 g
XL (over 73 g)

Æg indeholder:
- 420 kj pr. 60 g æg
- 8 g værdifuld æggehvide
- 7 g fedt og godt med kolesterol i blommen . stort set ingen kulhydrater
- masser af kalcium, fosfat, jern, A-, E-, B2vitaminer, natrium, kalium

Æg:
- kan optage luft når man pisker det, og derved gøre saucer luftige
- blive stift, når det bliver opvarmet, og dermed gøre en hollandaisesauce tyk
- indgå forbindelser - fx mellem fedt og væde i mayonnaisen
- hårdkoges og dermed berige en dip

Æg vil:
- have en lykkelig mor. Altså en høne på frilandsarealer. Alle andre lever i store buranlæg
- være frisklagt. Efter 28 dage er holdbarheden officielt overskredet
- være skrabeæg og stamme fra en fritgående, økologisk høne
- opbevares i køleskab, men opvarmes til stuetemperatur før det skal bruges i maden.
- være velkogt: blødkogt 3-4 minutter, smilende 5-6 minutter, hårdkogt 10 minutter

Æg kan lide:
- lidt syre i saucen fra vin, eddike eller citron
- fine urter som dild, estragon, kørvel
- solid kost som bacon, ost eller løg . salt - men først til sidst, ellers bliver røræggen vandet og spejlægget spættet
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os