Logo

Æbleskive

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
dessert fra det gamle danske landkøkken, søde gærdejsboller med smør og æg i dejen, stegt i en særlig æbleskive pande med halvkugleformede fordybninger. Spises varme med flormelis og syltetøj. Æbleskiver udvikledes antagelig fra gærpandekager, som var almindelige i Sønderjylland og på Ærø. I i 1800-taIlet var æbleskiver fyldt med svesker, sveskemos eller sukkerkogt æble. Navnet kan være overført fra en 1700-tals ret af skiver af fedtkogt æble, indbagt i en dej af mel og æg.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!