Logo

Årsager til mikrobielle fødevarebårne sygdomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

For at forebygge udbrud af fødevarebårne sygdomme er det nødvendigt at reducere kontaminationen, d.v.s. forureningen, af fødevarer i alle produktionsled. Dette gælder fra primærproduktionen, forarbejdningen og opbevaringen til tilberedningen af fødevarer i køkkenet.
Visse råvarer vil dog i større eller mindre grad kunne indeholde sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Derfor er det nødvendigt at tage bestemte forholdsregler ved opbevaring og tilberedning af fødevarer, således at den sundhedsmæssige risiko ved at spise maden reduceres mest muligt.
Følgende faktorer vedrørende fødevarers opbevaring og tilberedning i køkkenet er de hyppigste årsager til, at fødevarebårne sygdomme opstår:
Utilstrækkelig nedkøling og køleopbevaring af fødevarer.
Utilstrækkelig varmebehandling og genopvarmning af fødevarer.
Utilstrækkelig varmholdning af fødevarer.
Tilberedning af fødevarer lang tid før, de indtages, og uden tilstrækkelig nedkøling.
Indtagelse af rå fødevarer.
Kontamination mellem råvarer og mellem råvarer og færdigvarer.
Kontamination af fødevarer fra inficerede personer.
Anvendelse af kontaminerede redskaber ved tilberedning.
--
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.