Du er her:
Forside
> Snegle
Snegle
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du læser
En fransk specialitet, der dog for mange år siden har bredt sig til det meste af verden. Også når det drejer sig om producenter, er det ikke længere kun franske snegle, der udbydes. De franske vinbjergsnegle anses dog fortsat for at være de fineste, og derfor bliver der pakket, eller etiketteret, mange snegle, som aldrig har oplevet Frankrig i levende live, men er „dyrket" i snegle-farme i Østen.
Sneglene indsamles om efteråret, hvor de har gravet sig ned i løs jord eller mos og har lukket indgangen til sneglehuset med et kalklåg.
Sneglene tages ud af huset, renses og sorteres efter størrelse, hvorefter de konserveres på dåse. Husene sælges enten alene, eller de pakkes sammen med en dåse snegle.
Tilberedning af snegle foregår ved, at man lægger en snegl tilbage i sit hus, fylder op med smør, der er krydret med hvidløg og persille, og stiller de fyldte sneglehuse i en varm ovn, til smørret syder. Derefter serveres de varme snegle med et stykke fransk flûte.
I stedet for at bruge sneglehuse, kan der anvendes sneglepander. De ligner små æbleskivepander og er som regel fremstillet af keramik. Beregn en pande (6 snegle) pr. person. Der findes dog utallige andre, mindre kendte måder at tilberede snegle på. født eks. "Sneglesuppe", "Snegle i hvidvin" "Snegle-ragout" mv.
Snegle kan også være et stykke wienerbrød.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Snail
Næste: Snegle rød eller dræber?
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5.0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.612 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Pandanusblad
• Chestnut
• Pommes château
• Crab-cut, handelsnavn for surimi.
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Bog
×
Min Bog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Bog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Leksikon
Mad leksikon
Almen viden quiz
Året der gik 2022 quiz
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mad
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teater
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
sigurd haugerud
finnes det en liste over mannskap på Vejrstation Danmarkshavn fra 1973. Evt med adr mob nr osv
Hans Lützhøft
Tak for ovenstående. Jeg mener at have læst, at den sidste forfatter på slægtsbogen, Hans Holten Lützhøft, motorsagkyndig i...
Bitten Lange
Whisky a gogo var en skøn lille disco- bar, meget in - som lå i samme opgang som Rest. Italiano, men til højre, , hele hjørnet mod...
Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først...
Er du et omvandrende leksikon?
Prøv vores nye quiz...
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Ja, de var gode
Ja, de var dårlige
Nej, men jeg prøver nu
Nej, jeg vil ikke kvizze
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...