Logo

Egeløv salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lactuca sativa var. crispa

Denne salat hører til kurvblomstfamilien (Compositae).
Egeløv er variabelt rødfarvet, bladene har lette indskæringer (som egeblade) og danner ikke hoved, men en udbredt, løs roset.
Betydning i kosten:
Salat hører til blandt de lavenergiholdige grønsager. Salat har et stort indhold af vitaminerne A, C og K og af mineralet kalium.
Typiske fejl:
Insektangreb (larvegnav), udtørring, råd i stokken, misfarvning og bitterhed.
Opbevaring og holdbarhed:
Salater opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i op til 14 døgn. Ved 20°C har de en holdbarhed på mindre end to døgn. Salaterne egner sig ikke til frysning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her