Endnu en nordisk råvare så dagens danske lys i 2004. Der var premiere på frisk vildbjørn hos "Reinwalds Restaurant Cafe" i København - og bjørnemenuen gentages.
Henning Reinwald fortæller, at bjørnekødet stammer fra den brune bjørn, Ursus Arctos, der af mange betragtes som det bedste vildt i verden, Oprindeligt levede denne bjørneart mange steder i Europa, men nu lever den i stærkt reduceret antal i bLa. Sverige og Finland, hvor myndighederne naturligvis har fredet bamsen. Ind imellem bliver bestanden dog så stor, at der gives tilladelse til at skyde brune bjørne,
Den brune bjørn smager lidt sødligt som vildt, men med sin helt egen karakter. Og så er det mørt som smør, hvilket kan undre, når man tager dyrets størrelse i betragtning. Bjørnene kan veje helt op til 800 kg, men de tre bjørne, som Reinwalds modtager i efteråret 2005 vejer omkring 100 kg, Der er så vildbjørn på menuen fra ca. 1/11 og 2-3 uger frem.
Køkkenchef Danny Nielsen har tilberedt den brune bjørn i det element, som den har levet i, med bær, honning, nødder og svampe. Danny Nielsen har nu forladt Norden og slået sig ned i Spanien.
Se opskrifterne:
Vildbjørneryg i hasselnøddesauce med blåbær og kantareller
Vildbjørnekrebinetter i tranebærcreme med tranebærkompot
Vildbjørn med morkelragout i sprød wonton-dej
Vildbjørnefond
Vildbjørnebouillon med trøffel